Wielu z nas codziennie wieczorem zmaga się z poważnym problemem – co zjeść następnego dnia w pracy. Nie od dziś wiadomo, że człowiek jest dużo bardziej efektywny, kiedy się porządnie posili. Niestety, nie zawsze udaje się nam zawczasu przygotować pełnowartościowy posiłek, który łatwo spakujemy do lunchboxa. Często stawiamy po prostu na klasyczne kanapki z szynką lub serem albo stwierdzamy, że kupimy sobie prostą przekąskę po drodze do biura. Jak sprawić, by posiłek w pracy był nie tylko zdrowszy, ale przede wszystkim ciekawszy i smaczniejszy? Oto kilka propozycji.

Pudełko pełne warzyw

Od kilku lat nieprzerwanie panuje moda na sałatki – są one nie tylko proste w przygotowaniu, ale dają także nieskończone możliwości. Da się je przecież przyrządzić z niemal wszystkiego, co mamy w kuchni! Wystarczy, że otworzymy lodówkę i szybko możemy sobie wyobrazić czym wypełnimy nasze pudełko śniadaniowe na następny dzień. Choć najczęściej wybieranymi składnikami są warzywa – surowe lub gotowane, to pamiętajmy, że sałatki smakują równie pysznie z makaronem, ryżem, soczewicą czy mięsem. Wspaniałym dodatkiem okazuje się również ser. Wszelkie surówki świetnie sprawdzą się także w postaci wrapa. Wystarczy, że położymy mieszankę warzyw na placku tortilla, dodamy upieczoną pierś z kurczaka i gotowe! Takie przekąski to gwarancja, że organizm otrzyma oczekiwaną porcję witamin i minerałów, a kubki smakowe – pyszności z najwyższej półki.

Obiad na drugie śniadanie!

Zdarza się jednak, że nie mamy ochoty na długotrwałe przygotowanie drugiego śniadania. W takiej sytuacji świetnie sprawdzą się resztki z obiadu z dnia poprzedniego. W tym wypadku najlepszym wyborem okaże się pizza! Włoski specjał podany na zimno często bywa nawet smaczniejszy niż jego gorąca wersja. Ma on również tę zaletę, że łatwo schować go do lunchboxa i daje się zjeść bez zbędnych narzędzi w postaci sztućców. Pamiętajmy jednak, by zawsze zamawiać tego typu danie ze sprawdzonej restauracji. Gdzie zatem podawana jest najlepsza pizza w Tychach? Tylko w Dominium w centrum handlowym City Point. Dobry lokal to gwarancja, że dostarczone nam jedzenie będzie wykonane na bazie najwyższej jakości składników, pożywne i wartościowe. Bo pizza nie musi być niezdrowa. O ile tylko tworzy się ją z użyciem najlepszych dodatków. Tak, jak w pizzerii w Tychach.

[Głosów:0    Średnia:0/5]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here