Rodzaj cateringu zależy od formy i czasu trwania spotkania biznesowego. Z klientem czy potencjalnym współpracownikiem można spotkać się na lunch i wówczas wystarczy sałatka lub przerwa kawowa. Organizując całodniową konferencję, należy zaoferować uczestnikom obiad.

Finger food na krótkie spotkania

Smaczne przekąski, do których nie trzeba podawać sztućców i rozbudowanej zastawy. Sprawdzą się idealnie na nieformalnym spotkaniu z pracownikami, będą też efektownym poczęstunkiem dla klientów. Zestawy kanapeczek i dodatków inspirowanych kuchnią z różnych regionów świata świetnie się prezentują. I jeszcze lepiej smakują. Finger food dostępne na https://cateringoo.pl/ wpisze się w imprezę tematyczną. Można zaserwować je zespołowi, pracującemu intensywnie nad ważnym projektem, lub uczcić nimi podpisanie ważnej umowy. Doceniają je członkowie zarządu, zmęczeni wielogodzinną naradą. Przekąski typu finger food występują w formie wytrawnej lub słodkiej. Coś dla siebie znajdą zwolennicy orientalnych lub wyjątkowo pikantnych smaków. W ramach uzupełnienia kanapeczek czy mini burgerów można zaserwować deser i kawę.

Przerwa na kawę

Kawa plus coś słodkiego to jeden z najpopularniejszych rodzajów firmowego cateringu. W niektórych przedsiębiorstwach zamawia się je regularnie, nawet codziennie. Przekąski mają za zadanie umilić czas pracownikom, dodając im energii do wydajniejszej pracy. Robią pozytywne wrażenie na potencjalnych klientach, a tym stałym przypominają o profesjonalnym podejściu danego podmiotu. Choć najpopularniejszym dodatkiem do kawy jest ciasto lub inne łakocie, warto uzupełnić je słonymi przekąskami i kanapkami. Każdy zainteresowany znajdzie wówczas coś dla siebie.

Zróżnicowany bufet

Z bufetu korzystają organizatorzy dłuższych szkoleń. Jeżeli spotkanie branżowe ma potrwać kilka godzin, uczestnikom trzeba zapewnić ciepły posiłek. Można go podać w formie szwedzkiego stołu. A jeżeli grupa nie jest zbyt liczna, także tradycyjnego obiadu. Bufet powinien być zróżnicowany, tak aby każdy mógł zjeść coś smacznego. Pod uwagę warto wziąć warianty wegetariańskie oraz często występujące alergie. Powodzeniem cieszą się w ostatnich latach potrawy bezglutenowe, więc przynajmniej kilka z nich można dołączyć do menu. Zadaniem bufetu jest nie tylko zaspokojenie głodu, ale też poprawa wizerunku. Profesjonalnie przygotowany catering dla firm zostanie zapamiętany na dłużej. Tak samo jak jego organizator.

Śniadanie służbowe

Poranne spotkania z zespołem to norma, na znaczeniu zyskują również śniadania jedzone z klientami i partnerami biznesowymi. Bez względu na charakter wydarzenia, przydadzą się klasyczne śniadaniowe zestawy. Jajecznica, kanapki, naleśniki czy tosty. Catering dla firm powinien oferować klientom różne opcje, tak by bez przeszkód mogli rozpocząć dzień pracy lub w przyjemnej atmosferze ugościć ważnych gości. Szczegóły, takie jak jedzenie, są tu bardzo ważne. Poprawiają humor i pozwalają efektywniej spędzić czas. Przekładają się na biznesowe sukcesy i budowanie korzystnego wizerunku.

[Głosów:0    Średnia:0/5]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here